De kant-en-klare maaltijd salades en verspakketten zijn niet meer uit de supermarkt weg te denken. De vraag vanuit deze markt om het eentonige werk van sachets en cups in verpakkingen te leggen werd dan ook steeds groter.

Daarom ontwikkelde SIXPAK samen met Beltech de SHEFF. Een compacte en mobiel robot met vision technologie die producten “random” pakt vanuit een krat en in trays op een transportband legt. Gespecialiseerd in cups/sachets en food producten, kan deze SHarp en EFFicient robot tot 50 producten per minuut in salades/vers pakketten of andere verpakkingen plaatsen.

“Er was veel vraag naar een oplossing die dit probleem kon aanvechten. De vochtige en koude omgeving is ver van ideaal voor de werknemers en de eentonige arbeid werkt ook niet mee. Het grote verschil met andere pick & place systemen is dat de producten niet eerst verenkeld hoeven te worden. SHEFF is de werknemer die als eerste begint, als laatste naar huis gaat, en natuurlijk altijd gemotiveerd blijft.” Aldus SIXPAK.

Met SHEFF heeft het Eindhovense nog een machine aan hun portfolio toegevoegd. Het bedrijf is continue bezig met het ontwikkelen van nieuwe oplossing voor klanten die tegen complexe problemen aanlopen, waaronder dus ook de SHEFF is uitgekomen.